top of page

Biografie

Daphne Oltheten is een veelzijdige Nederlandse violiste met interesses in veel soorten muziek uit verschillende landen, van kamermuziek tot en met groot orkest. Zij speelt in Nederland en Duitsland in diverse HIP (Historically Informed Practise) Ensembles, zoals het Apollo Ensemble, Amsterdam Baroque Orchestra, Harmonie Universelle en Capella Augustina. Daarnaast heeft ze zowel Braziliaanse Barokmuziek als Beethoven gespeeld met het HIP orkest van de Universidade de São
Paulo. Met (Jazz) pianist Henrique Gomide vormt Daphne een vast Duo waarmee ze, vaak onbekende, instrumentale Braziliaanse muziek opzoekt en speelt. Voor het label GLM Fine Music brachten ze dan ook in 2022 hun eerste CD met Braziliaanse muziek uit (BRASIS). Deze CD krijgt in oktober 2024 een vervolg bij het Label Challenge Records International.
Naast haar Bachelor vioolstudies die ze achtereenvolgens bij Coosje Wijzenbeek, Mireille van der Wart en Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde, studeerde Daphne Barokviool bij Christine Busch aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart. Vanwege haar interesses in educatie besloot Daphne ook de studie Instrumental Pädagogik te volgen aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln. Hier behaalde ze in 2023 haar Bachelor Diploma met als Thesisonderwerp ‘de ontwikkeling van kamermuziek binnen het vioolonderwijs’.

bottom of page